Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Lektornica s publicističnimi besedili (nov 2018)

Lepo vabljeni na lektorsko delavnico, na kateri bo osrednja pozornost namenjena strokovnemu jezikovnemu pregledu publicističnih besedil, tudi prevedenih. Delavnica bo v četrtek, 29. novembra 2018, od 9. do 15.00 v Ljubljani.

To bo še eno usposabljanje, v okviru katerega bomo na Lektornici s publicističnimi besedili ob praktičnih primerih opozorili na nekatere posebnosti teh besedil, največje napake, ki jih zagrešijo pisci, lektorji pa prezrejopomanjkljivosti takih besedil, opažene v praksi, glavne vidike lektoriranja tovrstnih besedil, da se odpravijo očitne napake, ki pa očitno zelo rade uidejo pozornemu očesu, ipd. Ker je veliko teh besedil prevedenih, je delavnica koristna tudi za prevajalce.

Zakaj publicistična besedila? Ta se zdijo najlažja po sestavi in vsebini, zato pri njih ni v ospredju proučevanje terminov, kot smo tega vajeni v strokovnih besedilih, namesto tega se lahko posvetimo drugim vidikom. Že na prejšnjih tovrstnih delavnicah smo ugotovili, kako pomembne napake se zagrešijo pri teh besedilih, vendar jih ne opazita ne avtor (pisec in/ali prevajalec) ne lektor. Z novo vajo s takimi besedili bomo to poskusili odpraviti.Zahtevnost
Za začetnike in izkušene lektorje, prevajalce, novinarje, urednike in vse druge, ki se zanimajo za jezikovno obravnavo publicističnih besedil.


Vsebina
Na tokratni Lektornici se bomo posvetili:
(1) nekaterim poglavitnim vidikom strokovnega lektoriranja publicističnih besedil,
(2) največjim napakam in pomanjkljivostim, opaženim v praksi,
(3) jezikovnemu svetovanju za ta besedila,
(4) glavnim vidikom lektoriranja tovrstnih besedil.

Udeležnina: 95,00 EUR + DDV (115,90 EUR z DDV)


Cena vključuje:
‒ strokovno vsebino o lektoriranju publicističnih besedil,
‒ potrdilo o udeležbi na strokovnem usposabljanju,
‒ okrepčilo v odmoru in kosilo,
‒ organizacijo, vsebinsko zasnovo in strokovno vodenje strokovne delavnice.

Prijave in informacije:
 info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 20. novembra 2018.

Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na jezikovni delavnici, na kateri lahko pridobite osnove lektoriranja publicističnih besedil. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno podali na pot samostojne lektorske poti ter nadgradili svoje dozdajšnje delo ali dopolnili svoje izkušnje in svojim strankam ponudili nekaj več.