Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Lektornica: usposabljanje za pregledovanje prevodov

Lepo vabljeni na Lektornico za lektorje, prevajalce in urednike, ki bo pravzaprav usposabljanje za pregledovanje in lektoriranje prevodov in bo v četrtek, 20. 4. 2017, od 16.00 do 20.00 v Šolskem centru Ljubljana.

Vsebina
Aprilska Lektornica se bo nanašala na pregledovanje in lektoriranje prevodov v slovenščino. Če ste prevajalec ali lektor in želite svoje delo nadgraditi s pregledovanjem prevodov, je ta Lektornica kot nalašč za vas, da pridobite novo znanje in spretnosti.
Prevajalci, ki že obvladate tuji jezik, boste pridobili osnove, kako se lotiti pregleda prevoda, poleg tega bomo obdelali tudi nekaj osnovnih lektorskih zadev.
Lektorji, ki znate tuji jezik, prevode iz katerega (v slovenščino) bi pregledovali, pa boste pridobili osnove, kako se lotiti pregleda, na kaj paziti pri pregledu in kaj je treba upoštevati pri pregledovanju prevodov.

Vsi pa boste spoznali nekaj lektorskih poudarkov in izvedeli še, kateri so nekateri ključni viri za prevajanje in pregledovanje prevodov za organe EU in drugih prevodov, po katerih se iščejo in/ali preverjajo prevodne rešitve, na kaj je treba posebej paziti pri pregledovanju prevodov, na kratko boste spoznali pregledovanje prevodov s prevajalskima orodjema Trados Studio in MemoQ (če ti orodji že uporabljate ali ju boste uporabljali v prihodnje), vsekakor pa je pregledovanje mogoče tudi v Wordu, ki mu bomo namenili posebno pozornost.

Vsi udeleženci bodo prejeli tudi knjižico z nekaterimi najpogostejšimi lektorskimi rešitvami.

Zahtevnost
Delavnica je primerna za začetnike in izkušene lektorje in prevajalce ter vse druge, ki bi radi nadgradili svoje delo in si omogočili pridobivanje izkušenj še na podobnih delovnih področjih.

Zainteresirani udeleženci lahko morebitne svoje težavne primere iz pregledovanja in/ali lektoriranja prevodov pošljejo do 14. aprila 2017, razlage pa bodo na voljo na delavnici.

Udeležnina: 40,57 EUR + ddv (49,50 EUR z DDV)

Prijave in informacije
Izpolnite spodnji prijavni obrazec, pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.
Prijave zbiramo do 14. 4. 2017.

Časovnica
Predvidena časovnica našega druženja:

15.30–16.00 Zbiranje udeležencev
16.00–18.00 Kratek uvod in strokovna vsebina
18.00–18.15 Odmor (kava, sok, voda, okrepčilo)
18.15–20.00 Strokovna vsebina, morebiti razprava in odgovori na vprašanja udeležencev


Ne zamudite tega odličnega usposabljanja, ki vam bo omogočilo nadgradnjo zdajšnjega dela in odprlo priložnosti za širitev lastnega posla. Z novousvojenim znanjem se boste lahko ob znanju zadevnega tujega jezika in osnov lektoriranja uspešno lotili pregledovanja in lektoriranja prevodov, s tem pa se podali na pot samostojne lektorske in prevajalske poti ter nadgradili svoje dozdajšnje delo ali dopolnili svoje izkušnje in svojim strankam ponudili nekaj več.

Vas še kaj zanima?

Z morebitnimi vprašanji pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.

Lektor’ca