Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Mini šola lektoriranja: splošna in pravna besedila

Lepo vabljeni na mini šolo lektoriranja. Ta bo zajemala dve strokovni delavnici, in sicer 4. in 11. 4. 2019, potekala pa bo v Banovcih. Delavnici bosta obširnejši kot na ljubljanski šoli lektoriranja, trajali bosta od 9.00 do 16.00.

NE PREZRITE: Za zgodnje prijave do 4. 3. 2019 (plačilo najpozneje do 6. 3. 2019) priznamo 5-odstotni popust!

Zahtevnost: Za začetnike in izkušene prevajalce, pregledovalce (revizorje) prevodov, lektorje, pravnike in druge, ki se pri svojem delu ukvarjajo s pravnimi besedili

Vsebina: Na tokratni šoli lektoriranja se bomo posvetili:

(1) 4. 4. 2019: splošnim besedilom in osnovam lektoriranja: obdelovali bomo diplomsko in magistrsko delo ter publicistična besedila, posvetili pa se bomo najpogostejšim pravopisnim, besedoslovnim, besedotvornim, skladenjskim in besediloslovnim napakam lektorjev in prevajalcev, frazemom in kolokacijam v teh besedilih, da boste vedeli, kaj z njimi početi, ko naletite nanje v teh besedilih;

(2) 11. 4. 2019: naprednemu lektoriranju pravnih besedil. Kaj storiti s frazemi in kolokacijami v pravnih besedilih? Kako se pravilno pišejo členitve pravnih besedil, kot so zakoni, uredbe in direktive? Ukvarjali se bomo z raznovrstnimi pravopisnimi, besedotvornimi in skladenjskimi vprašanji v teh besedilih.

Obe strokovni delavnici sta primerni za prevajalce, pregledovalce (revizorje) prevodov, lektorje, pravnike in druge, ki se pri svojem delu ukvarjajo s pravnimi oziroma drugimi besedili.

Udeležnina: 110,00 EUR + DDV (134,20 EUR z DDV)

Prijave: Izpolnite spodnji prijavni obrazec.
Prijaviti se je mogoče na eno ali obe delavnici. Če se prijavljate samo na eno delavnico, v polju za opombe zapišite, na katero delavnico se prijavljate, torej 4. 4. ali 11. 4. 2019.

Informacije:
 info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 25. 3. 2019


Udeleženci boste prejeli veliko koristnih napotkov in praktičnih usmeritev na podlagi primerov iz prakse. Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na jezikovnih delavnicah, na katerih lahko pridobite osnove jezikovnega in terminološkega dela s splošnimi in pravnimi besedili. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno spoprijeli z zahtevnimi izzivi lektoriranja tako splošnih kot strokovnih besedil s pravnega področja.