Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Strojno prevajanje

Lepo vabljeni na Lektornico, na kateri se bomo skupaj z Andražem Reparjem iz Aikwita posvetili strojnemu prevajanju. Strokovna delavnica bo 28. maja 2020 od 9.00 do 15.00, izvedena bo kot spletinar.

Zahtevnost: Za začetnike in izkušene prevajalce in druge, ki jih zanima strojno prevajanje


Vsebina: Strojni prevajalniki so se v zadnjih letih močno izboljšali. Na delavnici bomo poskušali odgovoriti na aktualna vprašanja o strojnem prevajanju:
– Kateri so glavni razlogi za strojno prevajanje in kako sploh delujejo sodobni strojni prevajalniki? Najnovejši algoritmi imajo pogosto precej več skupnega z matematiko kot z jezikoslovjem. Ali je to nevarnost ali priložnost za jezikoslovce in prevajalce?
– Kako strojno prevajanje vpliva na prevajalski trg? Ali je dela manj ali morda več? Na katerih področjih so strojni prevajalniki dobri in na katerih niso?
– Kaj se v zvezi s strojnim prevajanjem dogaja na področju slovenščine? Ali je Google Translate res edina izbira?
– Ali je mogoče ohraniti standarde kakovosti pri obdelavi prevoda po strojnem prevajanju?


Udeležnina: 95,00 EUR + DDV (115,90 EUR z DDV)

Prijave: Izpolnite spodnji prijavni obrazec.

Informacije:
 info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 22. 5. 2020.


Udeleženci boste prejeli veliko koristnih napotkov in praktičnih usmeritev na podlagi primerov iz prakse. Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na strokovni delavnici, na kateri lahko pridobite osnove dela s strojnimi prevodi. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno spoprijeli z zahtevnimi izzivi, ki jih prinašajo sodobni strojni prevodi.