Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Strokovni jezikovni pregled pravnih besedil (zakonodaja)

Lepo vabljeni na pravno Lektornico, na kateri se bomo izrecno posvetili strokovnemu lektoriranju zakonodaje. Delavnica bo v četrtek, 21. novembra 2019, od 9.00 do 15.00 v Ljubljani.

Zahtevnost: Za začetnike in izkušene lektorje, prevajalce, pregledovalce prevodov, urednike, pravnike in druge, ki se pri svojem delu ukvarjajo s pravnimi besedili.

Vsebina: Na tokratni delavnici se bomo posvetili naprednemu strokovnemu jezikovnemu pregledu pravnih besedil, pozornost pa bo usmerjena v zakone.

Zakaj je lektoriranje zakonodaje tako zelo zahtevno?
Katere so najpogostejše zagate, s katerimi se srečujejo lektorji pri lektoriranju zakonov?
Kaj storiti s frazemi in kolokacijami v pravnih besedilih?
Kako se pravilno pišejo členitve pravnih besedil in katere so poglavitne razlike med zakonodajo EU in slovensko zakonodajo? Zakaj je sploh treba upoštevati tovrstne razlike?
To so le nekatera izhodišča vprašanja za to delavnico, ukvarjali pa se bomo z raznovrstnimi pravopisnimi, besedotvornimi in skladenjskimi vprašanji v teh besedilih, zato je delavnica odlična za lektorje in prevajalce ter vse druge, ki se ukvarjajo z obdelavo pravnih besedil.

Udeležnina: 95,00 EUR + DDV (115,90 EUR z DDV)

Prijave: Izpolnite spodnji prijavni obrazec.

Informacije: info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 14. novembra 2019.


Udeleženci boste prejeli veliko koristnih napotkov in praktičnih usmeritev na podlagi primerov iz prakse. Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na strokovni jezikovni delavnici, na kateri lahko pridobite osnove jezikovnega in prevajalskega dela s pravnimi besedili. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno spoprijeli z zahtevnimi izzivi lektoriranja strokovnih besedil s pravnega področja.