Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

ODPOVEDANO! Strokovno lektoriranje raznovrstnih besedil

Lepo vabljeni na Lektornico, na kateri se bomo posvetili strokovnemu lektoriranju raznovrstnih besedil in vsebinskemu svetovanju glede teh besedil. Obdelovali bomo publicistična, diplomska, magistrska in podobna besedila. Strokovna delavnica bo 26. marca 2020 od 9.00 do 15.00 v Ljubljani.

Posebna priložnost: osebno mentoriranje! Če ste pri lektoriranju publicističnih, diplomskih, magistrskih in podobnih del naleteli na posebne jezikovne težave, nam to sporočite: pošljite del besedila, ki vam povzroča težave, in opišite, kaj se vam zdi sporno, katere rešitve ste že sami predvideli in zakaj menite, da morda niso ustrezne. Na delavnici bomo take specifične primere skupaj rešili, dobili pa boste tudi strokovno pojasnilo, zakaj je neka rešitev pravilna. Brez skrbi, vaše besedilo in vsa povezana vprašanja bomo obravnavali povsem anonimno. S tem vam omogočamo izjemno priložnost za osebno mentoriranje in strokovno podporo. Te priložnosti nikar ne zamudite!

Zahtevnost: Za začetnike in izkušene

Vsebina: Pridružite se nam in se poučite o osnovah lektoriranja publicističnih, diplomskih, magistrskih in drugih del, da boste lahko svojim strankam ponudili čim bolj celovito rešitev.

Vsebina delavnice bo razdeljena v tri dele:
1. del: strokovno lektoriranje publicističnih besedil,
2. del: strokovno lektoriranje diplomskih in magistrskih besedil,
3. del: mentorska podpora: razlaga in reševanje poslanih vprašanj v reševanje (če zainteresirani ne bodo izrazili poslali svojih vprašanj, se bo v tem delu nadaljevalo usposabljanje za strokovno lektoriranje).

Strokovna delavnica je primerna za lektorje in vse druge, ki se želijo podati na pot strokovnega lektoriranja.

Udeležnina: 95,00 EUR + DDV (115,90 EUR z DDV)

Prijave: Izpolnite spodnji prijavni obrazec.

Informacije:
 info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 13. 3. 2020.


Udeleženci boste prejeli veliko koristnih napotkov in praktičnih usmeritev na podlagi primerov iz prakse. Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na jezikovni delavnici, na kateri lahko pridobite osnove jezikovnega dela s publicističnimi, diplomskimi, magistrskimi, specialističnimi in podobnimi besedili. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno spoprijeli z zahtevnimi izzivi lektoriranja tovrstnih besedil.