Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Tehnično urejanje: kazala vsebine in ponazoril

Vabljeni na delavnico za tehnično urejanje raznovrstnih besedil, tokrat se bomo posvetili raznovrstnim kazalom: kazalu vsebine in kazalom raznih ponazoril (slik, grafov, tabel ipd.). Delavnica bo v četrtek, 4. junija 2020od 18.00 do 19.00 kot spletinar.

Vsebina

Na tokratni delavnici se bomo izrecno posvetili kazalom in slogom. Da pa bi kazala v dokumentu lahko sploh pripravili, je treba znati delati s slogi. Naučili se bomo:

1. uporabljati sloge v besedilu,

2. poljubno prilagajati prednastavljene predloge slogov,

3. kako lahko uporabljamo sloge, ki niso v meniju,

4. kako je mogoče odstraniti sloge iz menija, da ne ovirajo dela,

5. kako na podlagi slogov naredimo kazalo vsebine,

6. kako kazalo vsebine poljubno prilagajamo in ga uredimo skladno s potrebami.


Poleg slogov v besedilu se bomo naučili tudi uporabljati označbe (sklice) za ponazorila v besedilu in na podlagi teh pripraviti kazalo ponazoril. Naučili se bomo:

1. kako se uporabljajo označbe za ponazorila, na primer za sliko, graf, tabelo,

2. kako lahko naredimo svojo označbo (ki je torej ni med predlogami),

3. kako lahko prilagodimo označbo, ki je med predlogami,

4. kako lahko prilagajamo ali uredimo na novo številčenje označb v besedilu,

5. kako na podlagi označb pripravimo kazalo ponazoril,

6. kako na podlagi različnih označb pripravimo različna kazala ponazori: za slike kazalo slik, za preglednice kazalo preglednic itd.


Če imate težave z nekaterimi vidiki kazala vsebine ali kazala ponazoril in pripadajočih slogov/označb ali pa želite iz tehničnega urejanja besedil ustvariti in/ali nadgraditi svoj posel (ja, ta storitev se seveda prodaja), se nam pridružite na tej tehnični delavnici. Če imate kakšen svoj oreh, ki ga nikakor ne zmorete streti, sporočite težavo in na delavnici vam bom pojasnila rešitev zanjo.


Zahtevnost
: Za začetnike in izkušene


Udeležnina
: Za udeležence delavnice tehničnega urejanja 30. januarja letos, ki želijo obnoviti znanje ali potrebujejo vajo, je delavnica brezplačna. Za vse druge je udeležnina 15 EUR + DDV (18,30 z EUR).

Prijave in informacije: info@lektornica.si, 040 579 312, za prijavo izpolnite spodnji obrazec.

Prijave zbiramo do 1. 6. 2020.


Vsi udeleženci delavnice bodo prejeli priročno knjižico s podrobnimi navodili za delo s slogi, označbami (sklici) in vsemi obravnavanimi kazali.


Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na delavnici, na kateri lahko osvojite in/ali nadgradite osnove tehničnega urejanja besedil. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno podali na pot samostojnega urejanja in oblikovanja zelo raznovrstnih besedil v Wordu ter nadgradili svoje dozdajšnje delo ali dopolnili svoje izkušnje.

    Prijavnica za Lektornico

    Podatki o udeležencu

    POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite zgornji prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

    Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

    Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.