Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Tehniško izrazje: jezikovna in terminološka strokovna delavnica

Lepo vabljeni na strokovno delavnico, na kateri se bomo ukvarjali z jezikovnimi in terminološkimi vprašanji tehniškega izrazja. Delavnico bosta soustvarjala strokovnjaka z Elektrotehniške zveze Slovenije Jože Unk in Katarina Seliger. Strokovna delavnica bo 4. maja 2021 od 9.00 do 13.00, izvedena pa bo kot spletinar.

Prijave zbiramo do 26. 4. 2021.
Dodatne informacije: info@Lektornica.si, 040 579 312
Prijava: izpolnite spodnji prijavni obrazec
Udeležnina: 60,00 EUR + DDV
Primerno za začetnike in izurjene


Vsebina
V prvem delu strokovne delavnice bodo udeleženci med drugim spoznali glosar, ki ga je ustvarila in ga stalno dopolnjuje Elektrotehniška zveza Slovenije. Udeleženci bodo tako izvedeli, kaj vse zajema ta glosar, tudi z vidika EU-zakonodaje in drugih predpisov, in spoznali način njegove uporabe. Pomembno je, da imajo vsi uporabniki glosarja možnost komentiranja rešitev v glosarju, s čimer pomembno prispevajo k njegovi vsebini.

V drugem delu strokovne delavnice pa bodo udeleženci jezikovna in terminološka vprašanja tehniškega izrazja obravnavali povsem praktično, v besedilih.


Udeleženci
Strokovna delavnica je primerna za lektorje, prevajalce, pregledovalce prevodov, urednike in vse druge, ki se pri svojem delu srečujejo s tehniškim izrazjem. Na delavnici bo največji poudarek na izrazju iz angleščine in slovenščine, delno pa se bodo uporabljali tudi izrazi v drugih jezikih.

Ne zamudite te odlične priložnosti, da izveste več o zelo koristnem in uporabnem glosarju ter se izurite v pravilni uporabi tehniškega izrazja.


Več o soustvarjalcih strokovne delavnice
Jože Unk
Jože Unk je že več kot 30 let aktiven na področju terminologije, s poudarkom na elektrotehniškem izrazju. Je sourednik EZS Glosarja. Aktivno deluje na usklajevanju prevodov standardov in besedil s področja elektrotehnike in telekomunikacij.


Katarina Seliger
Katarina Seliger je aktivna na področju informatike. Je sourednica EZS Glosarja. Aktivno deluje na področju usklajevanja terminologije.

    Prijavnica za Lektornico

    Podatki o udeležencu

    POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite zgornji prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

    Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

    Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.