Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Trados Studio za začetnike in izkušene

Lepo vabljeni na edinstveno priložnost za usposabljanje s programom Trados Studio. Delavnica je primerna tako za začetnike kot tiste, ki program že uporabljajo, saj bomo po potrebi odgovorili na (predhodno zbrana) vprašanja uporabnikov tega programa.

Delavnica bo 8. 11. 2018 od 9.00 do 15.00 v Ljubljani (prijave zbiramo do najpozneje 29. 10. 2018).

Zahtevnost: Za začetnike in izkušene

Vsebina:
Delavnico bo vodil izkušeni poznavalec programa Trados Studio, ki lahko tudi naprednejšim uporabnikom programa pomaga z uporabnimi triki in nasveti.

Že uporabljate Trados Studio?
Ne veste, kako bi organizirali svoje datoteke in projekte?
Veste, kaj sploh so datoteke, paketi, projekti in zakaj je pomembno, da dobro poznamo razliko?
Vedno ponavljate isto zaporedje klikov, pa bi želeli izvedeti, ali je mogoče zadeve optimizirati?
Se vam zdi, da pomnilnik prevodov ne nudi vsega, kar bi moral?
Imate težave z urejanjem pomnilnikov prevodov in terminoloških baz? Kako pa je z nekaterimi izrazi, ki se v besedilih ponavljajo, Trados pa vam ne ponudi rešitev?
Imate težave z obdelovanjem določenih vrst datotek in bi želeli enkrat za vselej rešiti tovrstne zagate?

Če želite izvedeti, kako precejpohitriti svoje delo in kako izboljšati kakovost svojih prevodov, potem bo ta delavnica pravšnja za vas. Na delavnici bomo obdelali zelo raznovrstne težave, s katerimi se uporabniki srečujejo pri vsakodnevnem delu s Tradosom Studio. Predstavljene bodo tako možnosti za optimizacijo trenutnega načina dela prevajalcev, pregledovalcev in lektorjev kot funkcije in možnosti za nadgradnjo obstoječih načinov dela.

Če imate konkretna vprašanja, ki vas tarejo, in  bi si jih želeli podrobneje raziskati, nam jih lahko pošljete na e-naslov natasa@lektorica.si in vključili jih bomo v program.

Delavnica bo pokrila zelo širok spekter vsebin, pri tem pa bodo osnove obdelane na kratko, nato pa se bo posvetila malce naprednejšim zadevam, vendar še vedno le toliko napredno, da ne bo prezahtevno, ob tem pa bo dovoljšen izziv tudi tistim zainteresiranim, ki program že uporabljate.

Na tokratni Lektornici se bomo posvetili:
(1) osnovam dela s prevajalskim programom Trados Studio,
(2) nekaterim posebnostim za hitrejše in spretnejše delo s programom,
(3) nekaterim posebnostim odpravljanja težav pri delu s programom.

Udeležence vabimo, da prinesejo svoj prenosnik, na katerem imajo naložen program Trados Studio, da bodo lahko vse naučeno takoj preizkusili v praksi. Seveda lahko delavnici sledite brez prenosnika, samo ob razlagi.

Če imate pri uporabi programa kakršne koli težave, vas vabimo, da nam sporočite svoja vprašanja, in poskusili vam bomo pripraviti odgovor na vašo težavo (težavo čim podrobneje opredelite in pri tem navedite, katero različico Trados Studia uporabljate).

Udeležnina: 95,00 EUR + DDV (115,90 EUR z DDV)

Cena vključuje:
– strokovno vsebino o prevajalskem programu Trados Studio,
– potrdilo o udeležbi na strokovnem usposabljanju,
– okrepčilo v odmoru na delavnici in kosilo v bližnji restavraciji,
– organizacijo, vsebinsko zasnovo in vodenje strokovne delavnice.

Prijave in informacije:
 info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 29. 10. 2018.

Ne zamudite odlične priložnosti za usposabljanje s prevajalskim programom Trados Studio in se nam pridružite na delavnici, na kateri lahko pridobite osnove uporabe tega programa in preverite, ali program pravilno uporabljate. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno podali na pot samostojne prevajalske poti in nadgradili svoje dozdajšnje delo.

    Prijavnica za Lektornico

    Podatki o udeležencu

    POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite zgornji prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

    Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

    Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.