Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

Izsledki ankete o Lektornicah ter izžrebani in njihove nagrade

Z velikim veseljem sporočamo, da je raziskava o Lektornicah odlično uspela, na vprašalnik se je odzvalo kar 265 respondentov, v nadaljevanju pa sledi nekaj najpogostejših odgovorov.

Kraj izvedbe Lektornic
Anketirani ste menili, da bi bile Lektornice v prihodnje v Mariboru (37 %), Ljubljani (28 %) in Celju (26 %), pobude so se nanašale še na Mursko Soboto, Novo Gorico in Idrijo.

Čas izvedbe Lektornic
Lektornice bodo tudi v prihodnje ob četrtkih popoldne, od 16.00 do 20.00, to vsem anketiranim najbolje ustreza (61 % za četrtek in 78 % za urni razpon), možno je, da bomo katero izmed Lektornic izvedli v petek popoldne (26 %), ob sobotah pa bomo počivali skupaj z vami.

Tematika Lektornic
Prihodnje tematike se bodo nanašale na osnove lektoriranja (to zanima 70 % anketiranih), posvetili se bomo tudi publicističnim besedilom (50 %) in leposlovju (50 %), tehnikalijam (37 % – ne prezrite: računalniški Lektornici bosta 26. 1. v Ljubljani in 2. 2. v Mariboru), obravnavali bomo tudi besedotvorje (37 %), pravna besedila (35 %) in frazeologijo (33 %), v prihodnje mogoče tudi finančna besedila (15 %). Dve pobudi sta se nanašali na lektoriranje diplom: ta tematika se obravnava na začetniški Lektornici z osnovami lektoriranja (lani smo izvedli tri take delavnice, izvedli jih bomo tudi letos, a z drugimi besedili).

Navdušenje nad Lektornicami
Veseli nas splošna navdušenost nad Lektornicami in vas z veseljem pričakujemo v svoji družbi (61 % anketiranih se nam bo zanesljivo pridružilo, 26 % pa jih moramo prepričati s tematiko). Upamo, da bosta že tokratni delavnici z računalnišimi zadevami dovolj privlačni, da se nam pridružite na zabavnem srečanju z veliko strokovne vsebine.

Struktura sodelujočih v raziskavi
V raziskavi so sodelovale večinoma (predvidevamo, da so pogumnejše) lektorice (93 %), lektorji pa bodo verjetno pogum zbrali do naslednje raziskave (7 %). Največ anketiranih je študiralo slovenistiko (73 %) ter slavistiko (9 %) in prevajanje (9 %).

In še najslajše – nagrade za sodelujoče v raziskavi
Glede na izjemen odziv smo se odločili, da pri žrebanju podelimo več nagrad od prvotno predvidenih. Glavno nagrado: brezplačno udeležnino na Lektornici po lastni izbiri prejme Amadeja, drugih nagrad: paket Lektornica bomo podelili pet (ne le eno): nagrajenke so LucijaBarbaraPetraSuzana in še ena Petra. Tretjo nagrado: majico Lektor’ca bodo prejeli štirje nagrajenci (ne le eden), in sicer RobiJanjaPetra in Petja.
Vsi nagrajenci bodo o svoji nagradi obveščeni tudi po e-pošti.

In še ena nagrada v zahvalo vsem sodelujočim v raziskavi
Vsi sodelujoči imate izjemno priložnost, da izkoristite 5-odstotni popust* za udeležnino na računalniški Lektornici 26. 1. 2017 od 16.00 do 20.00 v Ljubljani ali 2. 2. 2017 od 16.00 do 20.00 v Mariboru.

Vsi udeleženci računalniške Lektornice boste za domov prejeli knjižico z vsemi navodili – ogledate si jo lahko tudi na tej povezavi.

* 5-% popust se odšteje pri udeležnini za Lektornico, po tem ko se prijavite na delavnico. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovinsko izplačilo. Da bi lahko izkoristili nagrado, se morate prijaviti na računalniško Lektornico, ki bo 26. 1. oziroma 2. 2., in se delavnice tudi udeležiti.

Lektor’ca