Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

DELAVNICA

Izbrana jezikovna vprašanja

Izbrana jezikovna vprašanja

 

Lepo vabljeni na strokovno delavnico, na kateri se bomo ukvarjali z zahtevnejšimi izbranimi jezikovnimi vprašanji. Delavnico bo vodila izkušena lektorica, z obsežnimi izkušnjami z lektoriranjem raznovrstnih besedil. Strokovna delavnica bo v sredo, 22. novembra 2023, od 9.00 do 13.00 (z enim odmorom), potekala pa bo kot spletinar prek Zooma.

 

Prijave zbiramo do 17. 11. 2023. Izvedba strokovne e-delavnice je že zagotovljena!
Dodatne informacije: info@Lektornica.si, 040 579 312
Prijava: izpolnite prijavni obrazec
Udeležnina: 80,00 EUR + DDV


Vsebina
Proučevali bomo izbrana jezikovna vprašanja, med drugim tudi:

‒ zapisi kratic in besed v besedni zvezi: kako naj se lektor, prevajalec ali revizor odloča na razpotju med veljavnimi jezikovnonormativnimi in drugimi jezikovnimi priročniki ter novimi predlogi jezikovnih pravil,

‒ kako ločujemo sklanjatvene vzorce kratic: po kateri sklanjatvi se obravnava neka kratica in zakaj, kaj storiti v primeru naročnikovih navodil, ki odstopajo od pravil,

‒ osebkov stavek: kaj sploh je osebkov stavek, zakaj povzroča velike težave v praksi, tj. se ne uporablja, kako naj ga lektorji, prevajalci in revizorji pravilno uporabljajo,

‒ imenovalni prilastek: kaj je imenovalni prilastek, kdaj ga izrecno uporabljamo in katere so največje težave z njim v praksi,

‒ največje pasti za (neizkušenega) lektorja in kako lahko lektor svoje delo obogati z dodano vrednostjo,

‒ vprašanja udeležencev delavnice.

Strokovna delavnica bo zasnovana praktično, ob prebiranju dejanskih besedil, z razlago napak in predlogom rešitev zanje.

 

Udeleženci
Delavnica je primerna tako za začetnike kot izurjene lektorje, prevajalce, pregledovalce prevodov (revizorje), urednike in vse druge, ki obdelujejo besedila. Primerna je za vse tiste, ki si želijo strokovno podpreti svoje dozdajšnje delo z raznovrstnimi besedili, razširiti delovno obzorje, trgu ponuditi dodatno storitev in se izuriti v dodatni storitvi, poleg na primer obdelave raznih besedil.

 

Ne zamudite te odlične priložnosti, da nadgradite svoje delo, in se izurite v novi storitvi, s tem pa lahko to storitev ponudite na trgu in še izboljšate svoje poslovanje.

 

 

Lepo vabljeni!

 

  Prijavnica za Lektornico

  Podatki o udeležencu

  POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

  Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

  Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.

  LEKTORNICA V ŠTEVILKAH

  zadovoljnih udeležencev 85 zadovoljnih udeležencev
  lektorjev v Sloveniji 2485 lektorjev v Sloveniji
  zadovoljstvo 100 zadovoljstvo