Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

DELAVNICA

Napredno strokovno lektoriranje pravnih besedil

Napredno strokovno lektoriranje pravnih besedil

 

Lepo vabljeni na strokovno delavnico, na kateri se bomo ukvarjali z zahtevnejšo lekturo pravnih besedil. Delavnico bo vodila izkušena lektorica, z obsežnimi izkušnjami z lektoriranjem pravnih besedil. Strokovna delavnica bo v četrtek, 20. aprila 2023, od 9.00 do 13.00 (z enim odmorom), potekala pa bo kot spletinar prek Zooma.

 

Prijave zbiramo do 17. 4. 2023.
Dodatne informacije: info@Lektornica.si, 040 579 312
Prijava: izpolnite spodnji prijavni obrazec
Udeležnina: 80,00 EUR + DDV


Vsebina
Proučevali bomo, kako se sploh lotiti lekture tako specifičnih besedil, kot so pravna, še zlasti zakonodajna besedila, kaj je smotrno preverjati in popraviti ter česa v pravnih besedilih ne popravljamo, katere so največje pasti za (neizkušenega) lektorja in kako lahko lektor svoje delo obogati z dodano vrednostjo (za pravnika in/ali končnega uporabnika besedila).

Strokovna delavnica bo zasnovana praktično, ob prebiranju dejanskih pravnih besedil, tudi zakonodajnih.

 

Udeleženci
Delavnica je primerna za začetnike in izurjene lektorje, prevajalce, pregledovalce pravnih prevodov, urednike in pravnike. Primerna je za vse tiste, ki si želijo strokovno podpreti svoje dozdajšnje delo s pravnimi besedili, razširiti delovno obzorje, trgu ponuditi dodatno storitev in se izuriti v dodatni storitvi, poleg na primer obdelave splošnih besedil.

 

Ne zamudite te odlične priložnosti, da nadgradite svoje delo in se izurite v novi storitvi, s tem pa lahko to storitev ponudite na trgu in še izboljšate svoje poslovanje.

 

 

Lepo vabljeni!

 

  Prijavnica za Lektornico

  Podatki o udeležencu

  POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite zgornji prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

  Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

  Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.

  LEKTORNICA V ŠTEVILKAH

  zadovoljnih udeležencev 85 zadovoljnih udeležencev
  lektorjev v Sloveniji 2485 lektorjev v Sloveniji
  zadovoljstvo 100 zadovoljstvo