Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

DELAVNICA

Post-editing in revizija: glavne razlike, prednosti in pasti

Post-editing in revizija: glavne razlike, prednosti in pasti

 

Lepo vabljeni na strokovno delavnico, na kateri se bomo ukvarjali s post-editingom in revizijo: proučili bomo glavne razlike med obema ter ključne prednosti in največje pasti obeh jezikovnih posegov. Delavnico bo vodila izkušena revizorka prevodov v kombinaciji angleščina-slovenščina (zlasti pravna in upravna ter druga besedila). Strokovna delavnica bo v četrtek, 16. februarja 2023, od 9.00 do 13.00 (z enim odmorom), potekala pa bo prek Zooma (spletinar).

 

Prijave zbiramo do 10. 2. 2023.
Dodatne informacije: info@Lektornica.si, 040 579 312
Prijava: izpolnite spodnji prijavni obrazec
Udeležnina: 80,00 EUR + DDV
Primerno za začetnike in izurjene prevajalce, pregledovalce prevodov in lektorje.


Vsebina
V prvem delu strokovne delavnice bodo udeleženci med drugim spoznali pojma post-editing in revizija, katere so glavne razlike med njima, zakaj ju ločeno poimenujemo, čeprav gre pri obeh jezikovnih posegih za pregled prevoda, katere so največje pasti, v katere se lahko ujame neizurjen pregledovalec prevoda, katere so glavne koristi obeh storitev, kako se pravilno lotiti post-editinga in kako revizije.

V drugem delu strokovne delavnice pa bodo udeleženci vse naučeno preverili še povsem praktično, z besedili.

 

Udeleženci
Delavnica je zelo primerna za tiste, ki si želijo razširiti delovno obzorje, trgu ponuditi novo storitev, se izuriti v dodatni storitvi, poleg na primer prevajanja in lektoriranja.

Ne zamudite te odlične priložnosti, da nadgradite svoje delo in se izurite v novi storitvi, s tem pa lahko to storitev ponudite na trgu in še izboljšate svoje poslovanje.

  Prijavnica za Lektornico

  Podatki o udeležencu

  POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite zgornji prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

  Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

  Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.

  LEKTORNICA V ŠTEVILKAH

  zadovoljnih udeležencev 85 zadovoljnih udeležencev
  lektorjev v Sloveniji 2485 lektorjev v Sloveniji
  zadovoljstvo 100 zadovoljstvo