Lektor'ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica

DELAVNICA

Strokovno lektoriranje in mentoriranje

 

Strokovna delavnica: Strokovno lektoriranje raznovrstnih besedil in mentoriranje

Lepo vabljeni na Lektornico, na kateri se bomo posvetili strokovnemu lektoriranju raznovrstnih besedil in vsebinskemu svetovanju glede teh besedil – mentoriranju. Obdelovali bomo raznovrstna strokovna in publicistična besedila. Strokovna delavnica bo 13. junija 2024 od 9.00 do 13.00, potekala pa bo kot spletinar (Zoom).

Posebna priložnost: osebno mentoriranje! Če ste pri lektoriranju publicističnih in strokovnih besedil naleteli na posebne jezikovne težave, nam to sporočite: pošljite del besedila, ki vam povzroča težave, in opišite, kaj se vam zdi sporno, katere rešitve ste že sami predvideli in zakaj menite, da morda niso ustrezne. Na delavnici bomo take specifične primere skupaj rešili (anonimizirano, brez vseh osebnih in drugih prepoznavnih podatkov!), dobili pa boste tudi strokovno pojasnilo, zakaj je neka rešitev pravilna. Ne skrbite, vaše besedilo in vsa povezana vprašanja bomo obravnavali povsem anonimno. S tem vam omogočamo izjemno priložnost za osebno mentoriranje in strokovno podporo. Te priložnosti nikar ne zamudite!

Zahtevnost: Za začetnike in izkušene lektorje in prevajalce.

Vsebina: Pridružite se nam in se poučite o osnovah lektoriranja publicističnih in strokovnih besedil, da boste lahko svojim strankam ponudili čim bolj celovito rešitev.

Vsebina delavnice bo razdeljena v tri dele:
1. del: strokovno lektoriranje publicističnih besedil,
2. del: strokovno lektoriranje strokovnih besedil,
3. del: mentorska podpora: razlaga in reševanje poslanih vprašanj v reševanje (če zainteresirani ne bodo izrazili poslali svojih vprašanj, se bo v tem delu nadaljevalo usposabljanje za strokovno lektoriranje).

Strokovna delavnica je primerna za lektorje in vse druge, ki se želijo podati na pot strokovnega lektoriranja.

Udeležnina: 90,00 EUR + DDV

Prijave: Izpolnite spodnji prijavni obrazec.

Informacije:
 info@lektornica.si, 040 579 312
Prijave zbiramo do 6. 6. 2024.


Udeleženci boste prejeli veliko koristnih napotkov in praktičnih usmeritev na podlagi primerov iz prakse. Ne zamudite odlične priložnosti in se nam pridružite na jezikovni delavnici, na kateri lahko pridobite osnove jezikovnega dela s publicističnimi in strokovnimi besedili. Z novousvojenim znanjem se boste lahko uspešno spoprijeli z zahtevnimi izzivi lektoriranja tovrstnih besedil.

 

  Prijavnica za Lektornico

  Podatki o udeležencu

  POMEMBNO: Prijavite se lahko tako, da izpolnite zgornji prijavni obrazec ali nam pišite na info@lektornica.si. Prosimo, vpišite vse zadevne podatke.

  Po prijavi boste na svoj e-naslov prejeli račun za plačilo udeležnine. Po plačilu udeležnine bomo potrdili vašo prijavo na delavnico in vam poslali gradivo za delavnico.

  Delavnice organizira Lektor’ca, Nataša Purkat s.p., Želimlje 34, 1291 Škofljica, DŠ: SI56028644. Za morebitne dodatne informacije pišite na info@lektornica.si ali pokličite na tel. št. 040 579 312.

   

  LEKTORNICA V ŠTEVILKAH

  zadovoljnih udeležencev 85 zadovoljnih udeležencev
  lektorjev v Sloveniji 2485 lektorjev v Sloveniji
  zadovoljstvo 100 zadovoljstvo